Telefoanele mobile… ce erau și ce-au ajuns? Hai să fim nostalgici!
Există în viața de zi cu zi a omului modern, un obiect care pare că îi este lipit de mână. Este practic o extensie a sa și, de ce nu, pare că toate amintirile și cunoștințele sale sunt stocate acolo. Ai ghicit! Este vorba de telefon. Mobil… normal că mobil! Astăzi nimeni nu mai simte nevoia să precizeze, atunci când cere sau oferă numărul de telefon, faptul că este numărul unuia mobil.
Accesorii vechi și noi
Ai și tu un astfel de obiect, care, de-a lungul timpului, s-a transformat extrem de mult, schimbând forme și dimensiuni, în funcție de modă și de cât de vizionari erau cei care l-au inventat și dezvoltat. De la telefonul “cărămidă”, la cele cât jumătate din palmă, acum s-a ajuns la unele late și plate, însă nici acestea nu prea încap foarte bine în buzunare. Asta nu pare să deranjeze pe nimeni, întrucât oricum sunt purtate doar în mână, la vedere. De ce? Păi, nu prea au timp să fie ținute în geantă sau în altă parte pentru că sunt tot timpul folosite. Când nu îți folosești telefonul pentru apeluri, navighezi pe internet ori pe rețelele de socializare, îl folosești pe post de hartă, datorită funcției GPS, joci diverse jocuri și, nu în ultimul rând, faci poze… multe, multe poze.
În trecut, odată cu dezvoltarea mai multor funcții ale acestui tip de telefon, s-au dezvoltat afaceri întregi cu aplicații sau accesorii care au câștigat foarte mult de pe urma acelor idei, inovative la acea vreme și care costau o grămadă de bani.
Dacă ai peste 30 de ani, nu se poate să nu-ți aduci aminte de imaginile pe care le puteai cumpăra cu câțiva dolari (o avere atunci) și pe care le puteai folosi ca fundal sau le puteai trimite prin SMS. Tonurile de apel mai erau la modă în acea perioadă și, la fel, costau ca să le poți folosi. Dacă nu îți permiteai, foloseai cele câteva sunete pe care le avea telefonul în memoria sa, ca setări din fabrică.
Aaa… “licuricii”. Cine își mai amintește de “licurici”? Erau acele figurine pe care le puteai agăța la telefon, unele putând fi lipite pe spatele lui, iar când erai sunat, era generat un joc de luminițe. Acele figurine conțineau LED-uri care erau activate de undele electromagnetice atunci când primeai un apel. Dacă pe lângă aceste jocuri de lumini aveai și un ton de apel “șmecher”, erai admirat de toți cunoscuții tăi, la fel cum ai fi admirat astăzi, dacă ai veni în grupul tău de prieteni și le-ai arăta că ai ultimul model de telefon apărut pe piață.
Cele mai citite articole
O grămadă de bani au făcut atunci și producătorii de huse pentru telefoane. Și astăzi fac, asta e clar, însă husele de astăzi sunt mult mai elegante decât cele din trecut, sunt făcute din materiale în care telefonul nu transpiră și, sincer, utilitatea lor este mult mai mare astăzi, când telefoanele sunt mai fragile decât erau acum 20 de ani.
Gândește-te că tocmai ți-ai precomandat ultimul model de iPhone, la începutul lui septembrie, când s-a dat undă verde precomenzilor. Normal că următorul pas, și cel mai inteligent, ar fi să comanzi și o husă iPhone 14 Pro Max care să-ți protejeze noua achiziție și să-i prelungească viața. Imaginează-ți cât ar costa înlocuirea display-ului sau a părții din spate și cât de mult te-ar durea (și sufletul, dar și buzunarul) dacă s-ar întâmpla ceva cu telefonul, știind că aveai posibilitatea să eviți și cea mai mică zgârietură.
Deși nou, telefonul are o varietate mare de huse pe care le-ai putea folosi, de la huse 360o, la cele antiamprentă, ori cele compatibile pentru încărcarea wireless a bateriei. Doar aruncă o privire pe Kasemobile.ro și te vei convinge.
După cum vezi, producătorii de astfel de accesorii și-au făcut temele și nu au așteptat cererea. Au lansat deja oferta pentru ca tu să-ți poți proteja acel obiect fără de care, sincer, nimeni nu-și mai imaginează viața de zi cu zi, vacanțele sau chiar plățile la magazin.
Sursa foto: unsplash.com